Koliko i kako investiramo u svoj život ?!


Naše potrebe su raznolike, zavise od osobe do osobe.
Neki su malo više skloni jednom dijelu životu, neki malo više drugima.
I želje su nam različite. I interesi.
Svi smo posebni i različiti u mnogim pogledima.
Ali smo i slični. Pogotovo u najbitnijim aspektima života.
Svi želimo živjeti, disati, biti zdravi, imati hrane, imati kuću, biti u lijepim odnosima. Želimo da nemamo dileme, da nam je sve jasno, da smo sigurni u sebe i okolinu. Želimo da smo entuzijastični, veseli, da stvaramo sve dijelove života kojima se radujemo.
Želimo da nam je život ugodan.


Svi to želimo.Da bi stvorili svoj život ugodnim trebali bi realno sagledati koliko svoje životne energije investiramo u našu dobrobit, a koliko investiramo i radimo na našu štetu.

Koliko investiramo u svoj tjelesni aspekt postojanja: hranu, piće, fizički izgled, sklonište, auto, treniranje i uljepšavanje tijela ?
Koliko investiramo u svoj emocionalni aspekt postojanja: odnos sa samim sobom, partnerski i prijateljski odnosi, rješavanje svojih strahova i kompleksa, rješavanje stresa, učenja o tome kako zacijeliti svoje emocionalne rane i živjeti sa osmjehom na licu, treniranje i uljepšavanje svojeg emotivnog sadržaja ?!
Koliko investiramo u svoj intelektualni aspekt postojanja: nova znanja, jasnoću uma, pronicljivost, istraživanje, treniranje i uljepšavanje mozga i svojeg intelekta?!
Koliko investiramo u svoj duhovni aspekt postojanja: mir svoje duše, slobodu svojeg postojanja, pomaganje drugima, davanje ljubavi svemu što postoji, treniranje svoje dobrote i uljepšavanje svoje duše ?!

Dajte si realnu procjenu, realne postotke koliko energije, vremena, novaca, koliko ulažete u pojedine dijelove života. Pronađite svoju ravnotežu.
Ukoliko ulažete u jedan aspekt života previše, a u drugi premalo, nesklad izaziva neugodne manifestacije u životu.
Ako ćete o svakom dijelu života brinuti i ulagati onoliko koja je vaša najbolja mjera, više uravnoteženo i sukladno vašoj istinskoj prirodi, ukupnost života biti će vam bolja. Ugodnija.

Generalno još uvijek previše ulažemo u materijalno, premalo u emocije, intelekt i duh. Ima i drugačijih slučajeva, ali su oni u manjini.
Danas ipak sve više ljudi vidi traži ravnotežu, svoju mjeru, vide itekakvu inspiraciju u pronalaženju harmonije, jer samo sklad stvara ugodu, radost, ispunjenost, zadovoljstvo.


Ne investirajte samo u jedan aspekt sebe, investirajte u svoju cjelovitost, budite sami sebi ugodni, budite vi osoba koju volite i cjenite i takvih će osoba i situacija dolaziti sve više u vaš životu ❤ ❤ ❤

Damir Barušić
http://www.damir-barusic.com

.

Vaš komentar

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s