Opraštanje

piše Damir Barušić

piše Damir Barušić

Život sa optužujućim mislima i emocijama šteti najviše nama samima.
Iako su nas kroz život ‘pogodile’ razne situacije koje su u nama potaknule bolne reakcije i puno puta su smo povrijeđeni od strane osoba koje su nam bitne, teret optuživanja i grč povrede stvara nam dodatne probleme jer neumoljivo nagriza naš sadašnji trenutak, energetsku protočnost, slabi imunuloški sistem, stvara bolesti i narušava trenutne odnose.

Ako želimo živjeti mirno i radosno, nužno je Oprostiti….
Oprostiti možemo drugima, ali i Sebi…

Proces Oprosta nije lagan, ali je vrlo iscjeljujuć za nas.

Kada Oprostimo, živimo u ljubavi.

I koliko god je teško Oprostiti drugima još je teže oprostiti sebi….često smo i kritičniji prema sebi nego prema drugima, a duboko potiskivanje toga čak nam i onemogućava da vidimo da si nismo Oprostili.

Oprostite svima i sebi, jer i drugi i vi, uvijek u datom momentu, daju i dajete od sebe najviše što mogu i možete.

A ionako se uvijek i dogodi ono što je najbolje za nas u datom momentu pa je optuživanje, ljutnja, bijes i druge emocije koje su nam prisutne zbog nesvjesnosti da je sve što se događa najbolje za nas i da svi uvijek od sebe daju najbolje što mogu.

Opraštanje, opraštanje i opraštanje neka bude u vašim životima prisutno sve dok ne oprostite…a sve to zbog jednostavnog razloga, da bi bili radosni i mirni 😀

 

Damir Barušić

 

2 misli o “Opraštanje

  1. Svi tekstovi su predivni, samo, mislim da ih čitamo mi koji smo već to proživjeli i doživjeli, pa, barem meni, je sve jako jasno, na pr, o oprastanju. Kako je lijepo oprostiti, kad bi ljudi znali.
    Svaka pohvala na predivnim tekstovima! Ana Vukoja

  2. hvala Ana na praćenju i pohvalama…čitaju i oni kojima i nije sve baš jasno jer dobivamo i mnoge poruke koje govore o tome da ih je neki tekst dotaknuo, inspirirao, podsjetio ili osvjestio oko nečega 🙂

Vaš komentar

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s