Volontiranje u prirodi i suradnja u provođenju radionica

piše Damir Barušić
piše Damir Barušić

Udruga Svjetlo života sa OPG Komes, 10-ak km od Plitvičkih jezera, selo Drage, općina Rakovica, razvija daljnu suradnju u domeni volontiranja, osobnog razvoja pojedinca, zaštite prirode, održivog razvoja  i drugih  aktivnosti udruge.

Nakon 30-ak dana intezivne pripreme tla (zelena gnojidba,kompost, gredice) i  sadnje i sijanja povrća  ( oko 50-ak vrsta raznog povrća, začinskog i ljekovitog bilja) u kojima su sudjelovalo i nekoliko volontera i prijatelja, vrtovi su sve zeleniji, određeno povrće već konzumiramo ( salata, luk, češnjak, špinat, blitva, raštika, radič),  a stvorili smo i uvjete za konstatan boravak manjeg  broja volontera.

 

Od 13.06. nastavljamo i započinjemo sa volontiranjem na slijedećim aktivnostima:
– malčiranje, sađenje, sijanje i  okopavanje povrća, izrada kolca za potporu(za rajčicu, mahune, grašak i sl) u permakulturnim vrtovima
– malčiranje voćki, košnja trave, uređenje staza i okoliša
– praktičnom učenju mene u osnovnoj konverzaciji engleskog i njemačkog jezika kroz razgovor
– osnovnoj dresuri  2 pasa tornjaka
– manjim pomoćnim građevinskim radovima

Volonterima je dostupan smještaj i spavanje u zajedničkim ili odvojenim prostorijama, sanitarni čvor, topla voda, kuhinja, povrće iz vrtova . Volonteri sami sebi osiguravaju svu ostalu hranu i  pripremaju obroke.

Najčešći oblik volontiranja je 4 sata rada kroz dan, a može i manje i više. S obzirom da su dosadašnja iskustva  pokazala da zainteresirani volonteri imaju dosta različite afinitete u smislu vremenskog trajanja volontiranja( broj dana ) i  dnevnog angažiranja na aktivnostima koje provode ( broj sati), sa svima dogovaramo individualne uvjete volontiranja.
Ukoliko volonteri žele volontirati više sati od 4 sata na  dan u  aktivnostima , postoji mogućnost  osiguravanja namirnica za 1-2 obroka dnevno ili naknada troškova dolaska.

Volonteri mogu koristiti besplatna savjetovanja-tretmane Dodir svjesnosti (https://dodir-svjesnosti.com/intuitivni-razgovori-dodir-svjesnosti/) ili radionice osnaživanja i korištenja potencijala,  iscjeljivanja, meditacije, disanja i drugih znanja kojima raspolažem.

Stvaramo i preduvjete za skori početak organizacije radionica koje podržavaju osvješćivanje osoba( meditacije, disanje, realitetna psihologija, ostvarivanje potencijala, yoga i sl), pružaju znanja o zdravoj prehrani (sirova , vegetarijanska i veganska prehrana i sl), znanja o permakulturi, samoniklom bilju, prirodnoj kozmetici, aromaterapiji  te ostalim oblicima rekreacije i  zabave( biciklizam, tai chi, ples pet ritmova, svjesnim planinarenjima i sl) kao i drugim aktivnostima koje podržavaju stvaranje boljeg i radosnijeg svijeta u kojem živimo, pa ovime  pozivam dobre dušice koje se bave navedenim i sličnim aktivnostima, a žele pokušati ostvariti suradnju da mi se jave.
Prijave za volontiranje i upite o suradnji možete poslati na damir.barusic1@gmail.com. U mailu obavezno poslati broj telefona i vrijeme kad vas mogu nazvati jer zbog obaveza ne mogu pismeno odgovarati na mailove.

 

Damir Barušić
Predsjednik udruge Svjetlo života

 

Objavio Damir Barušić

- osobni razvoj - priroda - humanitarno djelovanje - održivi razvoj - življenje u prirodi

Vaš komentar

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: