Neznanje ne postoji

Ljubav vas uvijek poziva da slomite spone neznanja. Da postavite bilo koje pitanje. Da potražite bilo koji odgovor. Da izgovorite bilo koju riječ. Da podijelite bilo koju misao. Da podržite bilo koji sustav. Da obožavate bilo kojeg Boga. Da živite svoju istinu.

Ljubav vas uvijek poziva da živite svoju istinu. Tako možete biti sigurni da je to ljubav. Ja vas volim. Zbog toga sam vam došao reći da je Neznanje Privid. Vi znate sve što se može znati o tome Tko Vi Uistinu Jeste – što je suština ljubavi. Nema ničega što biste trebali naučiti. Trebate se samo prisjetiti. Rekli su vam da ne možete spoznati Boga, i da je uvreda za Mene čak i postavljanje pitanja o Meni.
To nije istina.

Niti jedna od ovih dviju izjava nije istinita. Rekli su vam da postoji nešto što Ja trebam od vas, i ako Mi to ne date, možda se nećete vratiti Kući, u Jednotu sa Mnom. To nije istina. Niti jedna od ovih dviju izjava nije istinita. Rekli su vam da ste odvojeni od Mene, i da ste odvojeni jedan od drugoga.
To nije istina.

Niti jedna od ovih dviju izjava nije istinita. Rekli su vam da ničega nema dovoljno, i da se stoga morate nadmetati jedan s drugim za sve, uključujući i Mene.
To nije istina.

Niti jedna od ovih izjava nije istinita. Rekli su vam da ćete, ako ne učinite ono što Ja od vas zahtijevam u tom nadmetanju, biti kažnjeni i da je ta kazna osuda na vječne muke.                                                                                           To nije istina.

Niti jedna od ovih izjava nije istinita. Rekli su vam da je Moja ljubav prema vama uvjetovana, i da ste, ako znate i ispunite Moje uvjete, i sve ostale uvjete potrebne da biste pobijedili u natjecanju za život, tada nadmoćni.
To nije istina.

Niti jedna od ovih izjava nije istinita. Konačno, rekli su vam da vi ne znate da su te izjave neistinite, i da to nikada ne možete znati, jer je sve to previše složeno da biste vi to mogli razumjeti.
To nije istina.

Niti jedna od ovih izjava nije istinita.

A SADA, EVO ISTINE…
1. Bogu ništa nije potrebno.
2. Bog ne može doživjeti neuspjeh, a ni vi.
3. Ništa nije odvojeno ni od čega drugoga.
4. Svega ima dovoljno.
5. Nema ničega što biste morali činiti.
6. Nikada vam se neće suditi.
7. Nikada vas se neće osuditi.
8. Ljubav ne poznaje uvjeta.
9. Nešto ne može biti nadmoćno samome sebi.
10. Vi već sve to znate.

 

Autor: Neale Donald Walsch, iz knjige Zajedništvo s Bogom; 1. poglavlje: Deset privida čovječanstva.

Izvor: Walsch, N. D. (2001.). Zajedništvo s Bogom. Izdavač: V.B.Z. d.o.o.

Foto: Damir Barušić

Vaš komentar

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s