Putovanje

Piše: Iva Solarević Jeličić

Piše: Iva Solarević Jeličić

“Za mene postoji samo putovanje putevima koji imaju srca. Tuda ja putujem, i jedini dostojan izazov je da se taj put prede sav, do kraja. I tuda putujem, gledajući, gledajući bez daha.” Don Juan

Iako možda dugo nisi bio na putovanju, opet si putnik. Putnik stazama života. Dolaziš na raskršća i odlučuješ. Raskršća su velika, mala, s dva, tri ili više puteva koje možeš izabrati.

Na svakom raskršću donosiš odluku kojim ćeš putem. Svaki put je mogućnost. Putevi su različiti; na početku se mogu činiti lagani, a ispadnu puno teži. Ili obratno: na početku vidiš teži put, ali ipak u jednom trenutku shvatiš da je to bio najbolji put za tebe. Ili izabereš lakši i on se pokaže savršen za tebe. Kako god okreneš zahtijeva da donosiš odluke i koračaš.

Kako izabrati pravi put? Kako donijeti pravu odluku?

Staneš na raskršće i umiriš se, te pogledaš sve mogućnosti koje su ispred tebe. Svaki put je poseban na svoj način. Upitaš se što istinski želiš. Upitaš svoje srce što želi. Upitaš se: “Kad bih znao da nema šanse da ne uspijem, što bih učinio?”. Pustiš da dođe odgovor.

Dobro razmisliš, dolazi li tvoj izbor iz dijela tebe koji želi živjeti „u sigurnosti“, iz dijela tebe koji kalkulira, iz dijela tebe koji je nesiguran u svoju unutarnju snagu, iz dijela tebe koji želi drugima udovoljiti, iz dijela tebe koji je povjerovao društvu i glasovima oko sebe o tome što je dobro za tebe… ili izbor dolazi iz tebe koji točno osjeća svoje unutarnje želje, sebe kao jedinku potpuno drugačiju od drugih. Što ti želiš?

Nitko, apsolutno nitko drugi osim tebe samog ne može otkriti želje tvojeg srca. Netko te može potaknuti na putu, dati usmjerenje, pomoći, inspirirati te, ali put moraš pronaći sam. Put je život. Život ti je dan da bi ga živio na način kako niti jedna druga jedinka u Svemiru ne živi. Jer ti si TI i nema NITKO kao ti. Dakle itinerer za savršeno putovanje ne postoji, već se stvara stazama života, koracima koje činiš i izborima koje donosiš. Svačiji je itinerer potpuno drugačiji.

Po putu se desi da izaberemo manje idealan put za nas, ali ako smo budni i svjesni onda pratimo i učimo pa drugi put donesemo bolju odluku. Vraćamo li se na isto raskršće?

Ne. Ako sada imamo 40 godina, više nikada nećemo imati 20 godina. Ali opet imamo moć izbora i novu mogućnost, da ovaj put izaberemo bolje. To znači da smo naučili lekciju. Tada se dogodila unutarnja transformacija. Narasli smo duhom. Naučili smo. Postali mudriji.

Na kraju ispadne da nema krivog i pravog puta nego su to sve jednostavno putevi. To su mogućnosti.

U svakom trenutku smo na malom ili velikom raskršću. Raskršće je doslovno i odluka hoćemo li pojesti odojak s krumpirom ili grčku salatu. To je odluka koja nas definira na određenom putu. Raskršće je odluka hoćemo li ujutro vježbati ili ne. Razmislite samo o svojem tijelu kako izgleda nakon 15 godina ako je svakodnevna odluka bila ne vježbati. A onda razmislite o svojem tijelu, ako smo na raskršću odlučili ići putem vježbanja. Kako izgledamo nakon 15 godina putovanja jednim ili drugim putem? Možda ponekada mnoge stvari izgledaju male i nevažne. Ali upravo ono što radimo svaki dan i što odlučujemo svaki dan ima izuzetnu moć u našem životu. To je ono što čini naš životni put. Naravno postoje velike odluke u životu koje su jednako tako važne i bitno je posvetiti im pažnju, ali ne smijemo zaboraviti da se životni put sastoji od SVAKOG koraka koji napravimo.

Sretan ti put!

 

Više o autorici i njezinom radu saznajte na stranici: http://www.solar-spirit.net/programi/izleti-i-putovanja/prepustanje-program-duboke-regeneracije

 

Autor: Iva Solarević Jeličić

Izvor: www.ordinacija.hr

Vaš komentar

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s