Postoje li čuda?

piše Natalie Luks

piše Natalie Luks

Recimo da ste zaljubljeni i da vaša ljubav nije uzvraćena. Sigurno mislite da u tom slučaju nema usklađenosti. Ali, varate se. Itekako ste usklađeni s tom osobom. Samo što su usklađena vaša ograničavajuća uvjerenja, koja imaju istu vrstu energije, pa međusobno rezoniraju. Sigurno imate nesvjesno uvjerenje da ne zaslužujete ljubav, a i nezainteresirana osoba također vjeruje da ne može ostvariti vezu kakvu želi (vas očito ne želi za partnera).

.

 

Sve što vam se u životu događa, rezultat je načela usklađenosti. U prošloj sam kolumni opisala kako to načelo funkcionira, a u ovoj ću opisati kako djeluje u praksi.

Ovo načelo doživljavamo kao slučajnost, podudarnost, sinkronicitet, privlačnost, rezonanciju, čudo. To sve golica maštu, jer se nalazi s onu stranu logike.

Međutim, u tome nema ništa neobično, niti nadnaravno, ako razumijemo o čemu se radi. A najvažnije je to što nam razumijevanje usklađenosti može pomoći riješiti mnoge probleme i ostvariti ciljeve.

Recimo da ste zaljubljeni i da vaša ljubav nije uzvraćena. Sigurno mislite da u tom slučaju nema usklađenosti. Ali, varate se. Itekako ste usklađeni s tom osobom. Samo što su usklađena vaša ograničavajuća uvjerenja, koja imaju istu vrstu energije, pa međusobno rezoniraju. Sigurno imate nesvjesno uvjerenje da ne zaslužujete ljubav, a i nezainteresirana osoba također vjeruje da ne može ostvariti vezu kakvu želi (vas očito ne želi za partnera).

I tako je to na svim područjima života. Na poslu se mučite i radite, a šef misli da se dovoljno ne trudite. Kako to? Jednostavno, jer vi zračite uvjerenjem da niste dovoljno dobri i vrijedni, i time ste privukli šefa koji ima uvjerenje da nitko ne zna posao tako dobro kao on. Usklađeni ste.

Vjerujete li da nije u redu imati?

Navest ću svoj primjer. Nekoliko godina sam doživljavala jednu te istu situaciju. Često sam bila pokradena, i to uvijek kad sam u novčaniku imala poveću svotu novaca. To nisam nikome govorila, jer mi je bilo neugodno, a nisam niti željela slušati prodike zbog svoje nepažnje. Sve do jednoga dana. Bila sam na poslovnom sastanku, kad me kolegica iz mog ureda nazvala da me pita je li mi prije nekog vremena nestao novac. Zapanjila sam se od kud joj ta informacija, kad nikome to nisam rekla (naravno, da kolege ne dovedem u nezgodnu situaciju). Ispostavilo se da me tražio policijski inspektor, u pratnji s mladićem koji je neko vrijeme naveliko „operirao“ po uredima. Očito je inspektoru priznao sve svoje slučajeve, i prijavljene, ali i neprijavljene.

Ova paradoksalna situacija mi je pomogla da osvijestim da svojim novcem privlačim kradljivce, ali mi je pomogla i da je ih se riješim. Ali time nisam riješila osnovno uvjerenje zbog kojeg sam ostajala bez novaca, pa je načelo usklađenosti našlo nove načine da ostanem bez novaca. Kradljivce su zamijenili ljudi koji su me tražili da im posudim novac. Nisam mogla reći da nemam, jer sam ga imala, pa sam im posuđivala, a oni ga nisu vraćali. Otkrila sam da vjerujem kako nije u redu imati, a ne dati onima koji nemaju. S tim uvjerenjem sam laserski privlačila ljude koji su smatrali da je normalno da onaj tko ima daje onome tko nema.

Nakon nekoliko godina prisilne darežljivosti i potrebe da me se prestane tražiti novac, shvatila sam da su mi se situacije ponavljale, sve dok nisam potpuno shvatila kako se upravlja novcem i energijom.

Na ovaj način djeluje usklađenost na ego razini svijesti. Ratovi, svađe, nesporazumi, prevare, sve je to zbog rezonancije. Zato, ako želite drugi scenarij u svom životu, promijenite svoju vibraciju, jer je s njom kao što vidite sve usklađeno.

Ali isto tako, i na višoj razini svijesti djeluje rezonancija i događa vam se sve što ste odlučili ostvariti. To zovemo čuda.

Viša svijest ništa ne zaboravlja

Htjela bih vas potaći da vjerujete u svoje duhovno vodstvo. Kad odlučite ostvariti neki cilj, tada je dobro imati povjerenje u načelo usklađenosti. Moja definicija za čudo glasi: „nikad ne bih mislio“. Upravo to je ključ čuda – isključiti razmišljanje – kako, kada, s kim i s čim ću ostvariti svoj cilj. Tek kada isključimo razmišljanje, aktivira se usklađenost na višoj razini. Dok brinemo, strahujemo, kontroliramo i smišljamo kako ćemo nešto ostvariti, usklađeni smo sa situacijama koje će nam to i potvrditi.

Nastavit ću sa svojim primjerom. Sedam godina sam uspješno održavala tečajeve o prirodi novca, na kojima sam mnogim ljudima pomogla shvatiti što je novac, kako osloboditi svoju kreativnost i kako uvećati svoje prihode. Nakon sedam godina mi je postalo jasno da za blagostanje nije dovoljno samo raditi što voliš i imati dobre prihode. Osjećala sam da još nešto nedostaje. Zato sam odlučila prestati održavati tečajeve, sve dok ne shvatim kako se ostvaruje blagostanje.

Krenula sam u istraživački rad i sasvim zaboravila na svoju odluku da ću nastaviti s tečajevima kad otkrijem „formulu blagostanja“. Ali zato moje duhovno vodstvo ništa nije zaboravilo i sve ove godine me usklađivalo sa situacijama da spoznam blagostanje.

Ispalo je da sam „slučajno“, u tih par godina, šest puta bila u potpunoj trotjednoj izolaciji, koja me svaki put vibracijski digla, tako da sam prošla kroz intenzivnu „nastavu“ postizanja blagostanja.

Krajem prošle godine, dok sam bila zaokupljena sasvim drugim poslom, nazvala me gospođa koja mi je, za moj pojam, iz vedra neba ponudila organizaciju Tečaja o prirodi novca. U prvi trenutak sam ponudu pristojno odbila, jer sam joj objasnila da taj tečaj više ne održavam. Međutim, gospođa je bila uporna, pa sam obećala da ću razmisliti. Sutradan sam pristala i tako sam opet počela držati taj tečaj. Nakon mjesec dana, ovu sam priču ispričala prijatelju s kojim se dugo nisam družila. Podsjetio me da je on bio na mom zadnjem tečaju o novcu, prije par godina, i da sam baš njemu rekla zašto i do kada taj tečaj neću držati.

Shvatila sam da viša svijest ništa ne zaboravlja. To je program koji mi sami odabiremo i on besprijekorno radi kad ga uključimo. Prema tome, ispunila sam uvjet koji sam sama sebi postavila, i ništa se nije dogodilo slučajno. Jednostavno je došlo vrijeme da nastavim s Tečajem o prirodi novca, ali sada s novom strukturom koja se temelji na zakonima blagostanja.

Znanje o usklađenosti pomaže nam da se potpuno predamo duhovnom vodstvu. To je predivan osjećaj istodobne sigurnosti i slobode, obilja i napretka. To je blagostanje.

.
Napisala: Natalie Luks, autorica knjige Duhovna ekonomija – novi pogled na ljudske vrijednosti (uskoro izlazi iz tiska)
Kontakt: natalie.luks@zg.t-com.hr.
Izvor: Monitor.hr

 

Foto: Damir Barušić